Торт “Пташине молоко” на кефірі

Бюджетний, швидкий і надзвичайно простий у приготуванні тортик, який забирає мінімум часу.

Торт “Пташине молоко”

Тісто:

2 ст. л. какао
1,5 скл. цукру
1,5 скл. борошна
2 яйця
250 г кефіру
1 ч. л. соди і 2 ч. л. розпушувача
0,5 ст. л. оцту соду гасити

Яйця збити з цукром, додати какао, кефір, все збити, додати просіяне борошно, погашену соду і розпушувач, все перемішати. Дати тісту постояти не менше 10 хвилин. Випікати в мультиварці 65 хвилин.

Крем:

1 скл. молока
2 ст. л. манки
200 г вершкового масла
1/2 б. згущеного молока

Для крему: зваріть з молока і манки негусту кашу, охолодіть, розітріть масло зі згущеним молоком, додайте кашу, збийте.

Глазур:

3 ст. л какао
6 ст. л цукру
50 г вершкового масла
3 ст. л молока

Для глазурі: змішайте все і прогрійте поки цукор не розчиниться, замість молока я використовую сметану і це надає глазурі блиск і кислинку.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook