Торт “Пташине молоко”
Тісто:
2 ст. л. какао
1,5 скл. цукру
1,5 скл. борошна
2 яйця
250 г кефіру
1 ч. л. соди і 2 ч. л. розпушувача
0,5 ст. л. оцту соду гасити
Яйця збити з цукром, додати какао, кефір, все збити, додати просіяне борошно, погашену соду і розпушувач, все перемішати. Дати тісту постояти не менше 10 хвилин. Випікати в мультиварці 65 хвилин.
Крем:
1 скл. молока
2 ст. л. манки
200 г вершкового масла
1/2 б. згущеного молока
Для крему: зваріть з молока і манки негусту кашу, охолодіть, розітріть масло зі згущеним молоком, додайте кашу, збийте.
Глазур:
3 ст. л какао
6 ст. л цукру
50 г вершкового масла
3 ст. л молока
Для глазурі: змішайте все і прогрійте поки цукор не розчиниться, замість молока я використовую сметану і це надає глазурі блиск і кислинку.