Торт "Полуничний Рафаелло"

Торт “Полуничний Рафаелло”. Це дуже смачно!

Торт "Полуничний Рафаелло" дуже ніжний, в міру солодкий і неймовірно смачний. Приготуйте, доки триває сезон полуниці!

Торт “Полуничний Рафаелло”

  • Форма діаметром 24 см.
  • На один корж: 4 білки, 6 чайних ложок цукру, 70 г кокосової стружки, 1 ст. ложка борошна, пів пачки порошку для печива чи розпушувача. Вам потрібно спекти 2 таких коржа. 
  • Заварний крем: 1 л молока, 8 жовтків, 200 г цукру, 2 вершкові пудинги, 2 ст. ложки борошна, 2 пачки ванільного цукру, 250 г масла, 40 г сухих вершків. 
  • Полуничний наповнювач: 500 г полуниці, 200 г. цукру, 2 пудинги  з полуничним смаком, 250 г  води. 
  • Для прикраси: крем, кокосова стружка,  цукерки Рафаелло, полуниця. 

Коржі

Білки відокремити збити до жорстких піків з дрібкою солі. В кінці збивання додати цукор поступово і збивати до тих пір, поки суміш не стане густою і блискучою. Додати кокосову стружку і повільно змішати її з білками. Борошно і розпушувач змішати і просіяти в яєчну масу. Обережно перемішати і вилити в роз’ємну форму, застелену пергаментним папером на дні. Випікати протягом приблизно 15 хв при 180 градусів, до так званої сухої палички. Остудити. Повторити процедуру для другого коржа.

Заварний крем

Змішати половину молока з жовтками, пудингами (порошком) та борошном, щоб не було шматочків. Закип’ятити молоко з цукром та ванільним цукром. Влити суміш жовтків і варіть до загустіння постійно помішуючи. Охолодити до кімнатної температури. Збити масло, по ложці ввести заварний крем, вмішати сухі вершки та молоко. Залишити на 1 годину в холодильнику.

Полуничний наповнювач

Змолоти полуницю в блендері так, щоб залишилися дрібні шматочки. Пудинг, 4 ч. ложки цукру та невелику кількість води перемішати. Додати решту цукру та води до полуниці та готувати протягом п’яти хвилин. Додати пудинги і через хвилину-дві зняти з вогню. Через кілька хвилин викласти ще гарячим на бісквіт.

Зібрати торт

На бісквітні коржі нанесіть полуницю, дати охолонути і перекласти заварним кремом як на фото. Залишити на всю ніч у холодильнику.

Радимо також інші рецепти тортів з полуницею:

Джерело

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook