Торт на свято із незвичайним кремом з морозива
Як приготувати коржі
Форма 26 см. Мірна склянка об’ємом 250 мл. Пісочне тісто: 250 г масла або маргарину, 10 г розпушувача, 600 г борошна – перетерти на крихти. Додати: 9 жовтків збитих із 200 г цукру до пишної піни, і 100 мл сметани. Замісити туге тісто і поділити на 8 частин, покласти в холодильник.
Начинка 1: 3 білки і 0,5 скл. цукру збити до стійких піків, додвти 1 ст. ложку крохмалю, 1 ст. ложку борошна, 1 ч. ложку розпушувача, акуратно перемішати. А також 1 скл. горіхів (дрібно січених).
Форму застелити пергаментом. Розкотити 1 частину тіста, викласти на пергамент. Посипати горіхами (я горіхи підсушую завжди на сковорідці, так вони стають ще смачніші), викласти білкову масу. Зверху накрити розкочаною 2 частиною тіста. Проколоти вилкою.
Випікати при температурі 180 ОС приблизно 30 хв, орієнтуючись на свою духовку.
Начинка 2: 3 білки і 0,5 скл. цукру збити до стійких піків, додати 1 ст. ложку крохмалю, 1 ст. ложку борошна, 1 ч. ложку розпушувача. А також 300 г кураги.
Курагу залити кип’ятком на 10 хв, потім гарно просушити, порізати кубиками. Розкотити 1 частину тіста, викласти курагу, на неї – білкову масу, накрити розкоченою 2 частиною тіста. Проколоти вилкою.
Випікати так само.
Начинка 3: З білки і 0,5 скл. цукру збити до стійких піків, додати 1 ст. ложку крохмалю, 1 ст. ложку борошна, 1 ч. ложку розпушувача. А також 200 г ізюму.
Ізюм запарити і просушити. На розкочену 1 частину тіста викласти ізюм, білкову масу, накрити розкоченою 2 частиною тіста. Проколоти вилкою. Випікати так само.
Начинка 4: 3 білки і 0,5 скл. цукру збити до стійких піків, додати 1 ст. ложку крохмалю, 1 ст. ложку борошна, 1 ч. ложку розпушувача. А також 2 яблука (порізані слайсами).
На розкочену 1 частину тіста викласти слайси яблука, зверху – білкову масу, накрити розкоченою 2 частиною тіста. Проколоти вилкою.
Випікати так само.
Як приготувати крем
Крем “Пломбір” із сухим морозивом (Lodu): 450 мл сметани, 3 яйця, 1 скл. (200 г) цукру, 1 п. ванільного цукру, 3 ст. ложки кукурудзяного крохмалю.
Поставити на водяну баню, постійно помішуючи вінчиком, варити до загустіння. Охолодити до кімнатної температури.
400 г масла збити (важливо: масло і заварна маса мають бути однакової температури!). По ложці додавати заварну масу і збити. Додати до крему: 1 п. сухого морозива (Lodu), все разом збити, додати пудру за смаком (~2-3 ст. ложки), збити, 50 мл молока (підігріти 15 с в мікрохвильовці), поступово влити до крему, не перестаючи збивати, збити все разом і крем готовий.
Складати торт так: корж з горіхами, крем, корж з курагою, крем, корж з ізюмом, крем, корж з яблуками. Можна на деякий час поставити на торт невеликий вантаж. Потім покрити кремом боки. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото Іванни Луць