Рецепт шифонового бісквіта
- Форма 20 см.
- Шифоновий бісквіт: 5 яєць, 200 г цукру, 210 г борошна, 30 г крохмалю кукурудзяного (1 ст. ложка повна), 120 мл води, 80 мл олії, 1 ч. ложка розпушувача, 1 п. ванільного цукру.
Білки збити з цукром, додати жовтки збити. Тоненькою цівкою влити воду (кімнатної температури) та олію, збити на низьких обертах міксера. Всипати сухі інгредієнти, вимішати лопаткою. Пекти при 170 градусах до готовності орієнтовно 45-50 хв. Як вистигне, розрізати на 3 частини. Форма 20 см, за допомогою пергаменту наростила висоту.
Рецепт Крему “Пломбір”
- Крем “Пломбір”: 400 мл молока, 200 г цукру, 50 г крохмалю кукурудзяного, 1 яйце, 1 п. ванільного цукру, 250 г сметани домашньої або вершків 36%, 250 г масла.
З молока, цукру, крохмалю, яйця, ванільного цукру зварити заварний крем. Вкінці додати сметану або вершки, перемішати, ще хвилину-дві проварити помішуючи. М’яке масло збити до пишності, по ложці додати охолоджену заварну масу, збити.

Рецепт вишневого конфітюру
- Вишневий конфітюр: 1 б. 0,5 л вишень в своєму соку, 1 ст. ложка з чубком крохмалю, 3-4 ст. ложки води.
Вишні разом з соком, довести до кипіння. Крохмаль розвести водою і влити у вишні. Проварити, помішуючи, ще 2 хв до загустіння. Накрити плівкою впритул, охолодити.
Скласти торт: бісквіт (він виходить вологий, але ще можна легенько просочити цукровим сиропом: 1 ч. ложка цукру, 60 мл води), крем, бортик з крему, всередину вишневий конфітюр, бісквіт, крем, бортик з крему, всередину вишневий конфітюр, бісквіт. У мене пішов у торт не весь конфітюр, декілька ложок ще залишилося. Прикрасити на бажання.
Рецепт бісквіта у крему – Марти Левицької. Готувала і фотографувала Maiia Rabtsun
Радимо також інші перевірені рецепти тортів із вишнями:
- Торт “Слойка з вишнями” – смачнющий!
- Найсмачніші торти і пляцки – з вишнями. Чотири рецепти на Новий рік та Різдво