Торт “Мрія”
- Бісквіт. На 1 корж: 10 білків, 300 г цукру, 300 г кокосової стружки, 3 ст. ложки крохмалю. Спекти 1 корж на великому деку від духовки.
- Крем: 10 жовтків, 200 г цукру, 500 мл молока, 2 ст. ложки крохмалю, 200–300 г масла.
- А також 200 г полуничного пюре або джему, 2 ст. ложки крохмалю (без ягідного прошарку теж дуже смачно!).
- Для помадки: 100 г шоколаду, 50 г вершків.
Корж: білки збити в піну, поступово ввести цукор, збити до стійкості. Всипати кокосову стружку і крохмаль, акуратно перемішати і викласти у застелену промасленим пергаментом форму. Пекти при 170 ОС десь 15 хв до сухої зубочистки.Корж виходить м’який, дуже ніжний і кокосовий-кокосовий.
Крем: жовтки збити з цукром, додати крохмаль і 100 г молока. Решту молока і цукру довести до кипіння, влиті цівкою жовткову суміш, проварити на малому вогні, помішуючи, до загустіння. Охолодити. Збити добіла масло, по ложці додавати заварний крем.
Перемішати ягідне пюре із крохмалем, проварити до загустіння.
Скласти торт. Корж розрізати на 3 частини. Крем і ягідне пюре покласти у кондитерські торбинки, викладати на коржі смужками: крем, пюре, крем, пюре… Зверху торт полити ганашем (розтопити шоколад і змішати з теплими вершками; можна все скласти разом у миску і розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, перемішати до однорідності). Зверху прикрасити торт залишками крему (він чудово тримає форму).
- Кокосове печиво “Кокосанки” без борошна
-
Торт “Рафаелло” з білим шоколадом, кокосом і фундуком