Торт “Молочна дівчинка”
Для тіста: 380 г згущеного молока (1 банка), 200 г борошна, 2 яйця, 10 г розпушувача, дрібка солі, 70 г розтопленого вершкового масла, 1 ч. ложка ванільного екстракту.
Для крему: 300 г маскарпоне, 600 мл охолоджених вершків 33-35%, 100 г цукрової пудри.
Всі інгредієнти для тіста повинні бути кімнатної температури.
Розігріти духовку до 180 ° С. Приготувати тісто. У мисці змішати всі сухі інгредієнти. Відкласти в сторону.
В іншій мисці з’єднати згущене молоко, яйця і ванільний екстракт. Збити міксером до однорідності, потім додати сухі інгредієнти і розтоплене вершкове масло. Збити ще раз до однорідної маси.
На пергаментному папері намалювати два кола діаметром 16 см. Розстелити папір з намальованими на ній колами поверх дека. Викласти 1,5 ст. ложки тіста на пергамент для випічки і рівномірно розподілити по намальованому колі.
Поставити коржі в розігріту духовку на 5-7 хвилин, тісто має підрум’янитися. Як тільки коржі будуть готові, вийняти з духовки, видалити пергаментний папір і остудити коржі на решітці до кімнатної температури. Повторити все теж з рештою тіста, в результаті повинно вийти 14 коржів.
Приготувати крем. У мисці з’єднати вершки з маскарпоне. Збити міксером до однорідності, потім додати цукрову пудру, збити до міцних піків.
Зібрати торт. Перший корж покласти на підставку для торта, змастити його 2 ст.л. приготованого крему. Таким чином зібрати весь торт, боки і верх торта покрити тонким шаром крему. Прибрати торт в холодильник на 30 хвилин.
Охолоджений торт вийняти з холодильника і покрити його кремом. Прибрати торт в холодильник на 3-4 години.
Пекла і фотографувала Оксана Ющук
Спробуйте також приготувати: