Торт “Мілківей”
Бісквіт: 8 яєць, 280 г цукру, 160 г борошна, 40 г какао, 1 ч. ложка розпушувача для тіста.
Просочення: 3 ст. ложки розчинної кави, 250 мл гарячої води, 200 мл шоколадного або кавового лікеру.
Крем «мілківей»: ½ скл. (125 мл) молока, 1 скл. (200 г) цукру, 20 г ванільного цукру, 2 скл. (200 г) сухого молока, 250 г масла.
Горіховий крем: 200 г мелених горіхів, ½ скл. (100 г) цукру, ½ скл. (125 мл) молока, 250 г масла.
Приготувати шоколадний бісквіт. Білки відділити від жовтків, збити до стійкої піни. По ложці додати цукор, добре збивти після кожної порції цукру. Далі по одному додати жовтки, збити на найменшій швидкості міксера. Борошно змішати з какао та розпушувачем, просіяти до яєчної маси, акуратно вимішати лопаткою. Дно форми (d=26 см) застелити пергаментом, вилити тісто, вирівняти. Випікати при температурі 180 градусів 35-40 хв. до сухого сірника. Залишити до охолодження, розрізати на три коржі.
Для просочення в гарячій воді розвести каву, охолодити, додати алкоголь, поділити на три частини та просочити кожен корж.
Приготувати крем «мілківей». Молоко з цукром та ванільним цукром довести до кипіння та кип’ятити близько 3 хвилин. Залишити до охолодження. Масло збити до світлої кремової маси, повільно влити охолоджене молоко, добре збити. Додати в кілька порцій сухе молоко, збити до отримання густої маси.
Приготувати горіховий крем. Молоко з цукром довести до кипіння, додати мелені горіхи, добре вимішати, трохи проварити. Залишити до охолодження. Масло збити до пухкої світлої маси, по 2-3 ложки додати молочно-горіхову суміш. Щоразу добре збивати.
Зібрати торт. Просочений корж змастити половиною крему мілківей, накрити другим просоченим коржем, змастити горіховим кремом, накрити третім просоченим коржем, змастити рештою крему мілківей. Прикрасити на свій смак.
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Post Views: 103