Торт “Мідний вершник”
Тісто 1: 2 яйця, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки меду, 100 г масла чи маргарину, 1,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), борошно (скільки вбере тісто).
Тісто 2: 3 яйця, 1 ч. ложка амоняку, 250 г цукру, 250 г сметани, 250 г сухого маку перемеленого, 250 г борошна.
Крем: 500 г масла, 500 г вареного згущеного молока.
Форма 25Х35 см.
ДТісто 1: всі інгредієнти (крім борошна) розігріти на водяній бані, дати вистинути. Потім замісити ніжне тісто, як на вареники. Покласти у холод на 1 год. Поділити на 6 частин, тонко розкотити, випекти до зарумянінння (десь по 4–5 хв). Печеться швидко!
Тісто 2: збити яйця з цукром, додати сметану, амоняк, мак, борошно. Виходить тісто як густа сметана. Пекти при 170–180 О десь 15 хв, перевірити зубочисткою. Коли охолоне, розрізати навпіл.
Крем: збити окремо згущене молоко і масло, потім по ложці додавати молоко в збите масло.
Зібрати торт: 2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі, маковий корж, 2 медові коржі. Кожен перемазати кремом. Поставити мінімум на ніч у холодильник.
Рецептом поділилася Святлана Сорока