торт лимонно-маковий

Торт лимонно-маковий – розкіш смаку, що освіжає

Напої з лимоном чудово смакують влітку, а лимонно-маковий торт - прекрасний літній десерт. Спробуйте приготувати!

Торт лимонно-маковий

  • Форма діаметром 20 см.
  • Бісквіт: 5 яєць, 150 г цукру, 150 г борошна, 30 г маку (сухого, немеленого), 1 ч. ложка розпушувача, цедра 1 лимона.
  • Лимонно-апельсиновий курд: 150 мл соку (1 апельсин + 1 лимон), 90 г цукру, 15 г крохмалю, 90 г масла, 2 яйця.
  • Крем-чіз: 500 г сиру кисломолочного, 250 г сметани домашньої, 10 г ванільного цукру, 100 г цукрової пудри.
  • Просочення: 50 мл води, 50 мл коньяку, 50 г цукру. 1-2 кружальця лимона.
  • Глазур: 90 г сметани домашньої, 130 г цукру, 35 г води, 10 г желатину, барвник.
Для бісквіта збити білки на максимальній швидкості, додати поступово цукор, збити, додати жовтки, збити на мінімальній швидкості. Поступово ввести борошно з розпушувачем, перемішати, додати мак і цедру, перемішати. Випікати при 180 градусах приблизно 40 хв, охолодити і розрізати на 3 коржі (краще на другий день).
Для курду з апельсина зняти цедру, додати до соку з лимона і апельсина і залишити на 30 хв, перецідити через сито. Яйця збити з цукром, додати сік, перемішати, додати крохмаль, перемішати, поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на маленькому вогні 2 хв, додати масло, перемішати і залишити охолоджуватись під плівкою (можна робити на ніч). Перед використанням курд збити. Можна робити тільки з лимонного соку.
Для крем-чізу сир і сметана повинні бути охолоджені. Сир збити погружним блендером, щоб був однорідним. До сиру додати сметану, пудру, ванільний цукор, збити.
Для просочування коржів до води додати цукор, коньяк, кружальця лимона, довести до кипіння, але не кип’ятити, охолодити. 3 коржі змастити просоченням.
2 коржі змастити кремом, кондитерським мішком зробити бортики і заповнити курдом, зверху по курду змастити кремом, накрити торт третім коржем, боки і верх змастити кремом, прикрасити торт.
Для глазурі желатин замочити в 1 ст. ложці холодної води. Цукор додати до води, довести до кипіння, додати до підігрітої сметани, постійно помішуючи, додати желатин, барвник, пробити блендером, охолодити. Коли почне стягуватись, змастити торт.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook