Назву цього торта можна змінювати залежно від того, кому його печете. Або назвати будь-як інакше – від цього він не втратить смаку. А смак дійсно чудовий, торт дуже ніжний, готується з простих продуктів і досить швидко. Головне у ньому – формування. До речі, так само можна формувати красивий рівний торт із будь-якого бісквіта, який після випікання піднімається “гіркою”.
Торт “Кучерявий Андрійко”
Медовий бісквіт (на штучному меду)
- Об’єм склянки – 250 мл.
- Форма – 23-24 см.
- 4 яйця, 1 скл. цукру, 1 скл. міцного чаю (з двох пакетиків), 1 скл. олії, 1 скл. штучного меду, 3 скл. борошна, 2 ч. ложки соди.
Збити яйця і цукор до пишності, додати решту продуктів, збити до однорідності. Вилити у застелену пергаментом форму, пекти при 170-180 градусах до сухої зубочистки.
Бісквіт вдається вологий, дуже ніжний, можна не просочувати. Його смачно їсти навіть без крему, просто порізавши на шматочки. Один його мінус – виростає гіркою.
Треба повністю охолодити бісквіт. Тоді зрізати гірку. Нижню частину розрізати на два коржі, а “гірку” порізати кубиками розміром приблизно 1,5 на 1,5 см.
Сметанний крем
- 0,7 л сметани, 150 г цукрової пудри
Крем для цього торта смакує сметанний. Потрібно 0,7 л сметани збити з 150 г цукрової пудри ваніллю до пишності (але не перебийте, щоб не розшарувалася сметана). Якщо використовуєте магазинну або рідку сметану, додайте загущувач згідно з рекомендаціями на упаковці. Або 15 г замоченого і розтопленого желатину тонкою цівкою ввести у вже збиту сметану.
Далі на нижній корж викласти приблизно 1/3 крему, накрити другим коржем, змастити тонким шаром крему. Кубики коржа всипати до решти крему і перемішати. Викласти їх на корж, розрівняти лопаткою. Поставити в холодильник. Коли торт добре охолоне, полити його цівкою розтопленого шоколаду.
Рецепт і фото Інни Семенюк
Радимо також інші перевірені рецепти простих тортів
- Простий торт “Тірамісу” з домашнього сиру і сметани
- Дуже простий торт “Ніжність” з ароматом капучино, горіхами і медовими коржами