Торт “Королівська вишня”
Шоколадні коржі
Форма 25Х35 см. Шоколадні коржі: 6 жовтків, 200 г цукру, 250 г маргарину, 150 г сметани, 1 ч. ложка соди, 1 ст. ложка оцту, 250 г борошна, 50 г какао.
Жовтки збити з цукром до утворення пишної маси, додати розтоплений маргарин, сметану, соду погашену оцтом і все перемішати. Додати борошно і какао, розмішати. Розділити на дві частини. Тісто виходить, як дуже густа сметана. Пекти у формі, застеленій пергаментом, 35 хв при 180 ОС. Спекти 2 коржі.
Маково-білково-горіховий корж
Маковий шар: 300 г сухого маку, 3 яйця, 70 г цукру, 50 г борошна, 0,5 ч. ложки розпушувача.
Мак змолоти, залити 500 мл холодної води. Поставити на вогонь і варити мак помішуючи, поки не випарується вся рідина, це займе десь 10 хв від моменту закипання. До остиглого запареного маку додати 3 жовтки, змішати, борошно з розпушувачем, змішати. Окремо збити білки з цукром, додати до макової маси і легко вимішати.
Горіховий шар: 4 яйця, 100 г цукру, 100 г борошна + 1 ч. ложка розпушувача, 200 г горіхів.
Білки збити з цукром в піну, додати жовтки, вимішуємо, додати борошно і посічені горіхи і легко вимішати.
Білковий шар: 6 шт. білків (ті що залишились від шоколадних коржів), 200 г цукру, 40 г крохмалю, а також 0,5 л банка вишень у власному соку.
Білки збити в піну, додати цукор і збити до пишної маси, додати крохмаль і все збиваємо міксером.
Скласти корж: форму застелити пергаментом, викласти маковий шар, тоді обережно лопаткою накласти білковий шар, на білки викласти вишні, злегка розрівняти ложкою, викласти горіховий шар. Випікати 1 год при 170 ОС.
Вишневий крем
300 мл сиропу вишневого (що залишився з вишень), 400 мл води, 2 п. пудингу по 40 г, 50 г цукру, 400 г масла.
До соку додати воду, щоб утворилось 700 мл рідини. 400 мл налити у каструлю, додати цукор і закип’ятити. У 300 мл рідини розчинити 2 п. пудингу і вилити у киплячу рідину, варити, помішуючи до загустіння. Накрити в контакт харчовою плівкою і остудити. М’яке масло збити, додаючи по ложці охолоджений пудинг.
Зібрати торт: шоколадний корж, крем, маково-білково-горіховий корж, крем, шоколадний корж. Прикрасити за своїм смаком. Залишити на 12 год, щоб просочився.
Рецепт Ірини Паращак, пекла і фотографувала Лілія Мацько
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 35