Торт “Хвилі Дунаю”
250 г масла або маргарину, 200 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 5 яєць, 375 г борошна, 20 г какао, 2 ст. ложки молока, 400-500 г вишень.
Крем: 1 п. ванільного пудингу, 100 г цукру, 500 мл молока, 250 г масла.
Глазур: 200 г шоколаду, 2 ст. ложки олії.
Відцідити вишні, просушити паперовими рушниками. Масло збити, поступово ввести цукор, ваніль, по одному яйця, борошно. Тісто виходить, як густа сметана.
Форму застелити пергаментом. Викласти 2/3 тіста. какао змішати з молоком і вмішати в решту тіста. Викласти на світле тісто – темне. На нього – вишні, злегка втиснути їх. Випікати приблизно 40 хв при 180 ОС. Готовність перевірити зубочисткою. Охолодити.
Для крему в молоці розчинити пудинг, додати цукор, заварити помішуючи до загусання, охолодити. М’яке масло збити до пишності. по ложці ввести заварний крем. Збити до однорідності.
Викласти крем на корж. поставити в холодильник на 1 год. Покрити глазур’ю (перед цим її приготувати на водяній бані), виделкою намалювати хвилі.