Торт “Горішок”
- Тісто: 300 г масла, 50 г сметани, 450 г борошна (+/-), 30 г какао, 75 г жовтків (4-5 шт), 18 г розпушувача.
- Безе: 175 г білків (із 4-5 яєць), 300 г цукру, 180 г горіхів.
- Крем: 250 г масла, 500 г згущеного вареного молока, 1 ст. л. алкоголю (Бейліс, коньяк).
До борошна + какао, розпушувач + масло, перетерти руками + сметану, жовтки, замісити тісто. Тісто поділити на 6 частин (155 г), розкотити на пергаменті діаметром 27 см.
Білки збити, додати цукор, збити, поділити на 6 частин (80 г). Тісто змастити білком, посипати подрібненими горіхами по 30 г на корж. Випікати при 200°C приблизно 10 хвилин.
Масло кімнатної температури збити до білого кольору + поступово згущене варене молоко кімнатної температури, збити і за бажанням, додати алкоголь.
Крем поділити на 5 частин (150 г), перекласти коржі, верхній корж не потрібно прикрашати.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
- Торт горіхово-шоколадний. Це щось надзвичайне!
- Торт, як “Київський”, тільки ще смачніший!
Post Views: 346