Торт “Фантазія”
Форма за розміром духовки, вага 5 кг.
Темне тісто: 3 яйця, 1 скл. цукру, 2 ст. ложки меду, 100 г масла.
На водяну баню, як все стане однорідної маси, додати 2 ч. ложки соди погашеної оцтом, як тісто збільшиться, додати 2 ст. ложки какао та борошна, скільки вбере. Замісити тісто, поділити на чотири частини, випікати чотири коржі, коржі розкачувати тоненько.
Біле тісто, 1 скл. сметани, 1 скл. цукру, 3 яйця, 2 ч. ложки амоняку, 2 скл. борошна.
Яйця збити з цукром, амоній погасити в сметані, додати до яєць, додати борошно, все вимішати міксером. Випікати два коржі.
Крем з маком: 2 скл. маку перемеленого, 1 скл. цукрової пудри, 200 г масла, сік лимона.
Мак запарити, як схолоне, збити з маслом та додати сік лимона.
Крем білий: 1 л молока, 2 скл. цукру, 6-7 ст. ложок манки, 600 г масла, 1 ст. ложка спирту.
Поставити молоко і цукор на вогонь, як закипить, додати манку, охолодити, додати масло і спирт. Все разом збити.
Перекладати коржі:
1—темний корж
2—білий крем
3—білий корж
4—маковий крем
5—темний корж
6—білий крем
7—темний корж
8—маковий крем
9—білий корж
10—білий крем
11—темний корж
Рецепт і фото: Світлана Абрамчук
Вам також сподобається:
Post Views: 25