Торт “Дотик сина” – для любителів вологих і не дуже солодких тортів

Цей торт з шоколадним кремом-суфле, ягодами і карамеллю, яка мене ще ніколи не підводила! Він для любителів вологих і не дуже солодких тортів.

Торт “Дотик сина”

Бісквіт на діаметр форми 24 см

Бісквіт: 4 яйця, 190 г цукру, 70 г масла, 80 г молока, 190 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача

Яйця з цукром збити до світлої, пишної маси. Перемішати всі сухі інгредієнти, і за допомогою лопатки ввести їх в яєчну масу. Потім додати масло і молоко. Перемішати. Вилити в форму застелену пергаментом. Пекти при температурі180 градусів до готовності ( 35-40 хв, все залежить від духовки, до сухого сірника). Дістати з форми, нехай остигне і замотати в плівку харчову на 5-6 годин для достигання бісквіту. Розрізати бісквіт на три частини.

Крем-суфле шоколадний: 500 г молока, 4 жовтки, 10 г борошна, 2 ст. ложки какао, 250 г цукру.

Змішати всі сухі інгредієнти і додати 250 мл молока, перемішати і додати жовтки, знову перемішати. Решту молока довести до кипіння і влити в отриману суміш тонкою цівкою, інтенсивно помішуючи, варити до загустіння на водяній бані 20 хвилин. Після остигання
збити блендером.

Крем білий: 500 г сиру перетертого, 100 мл вершків 33%, 150 г цукрової пурди.

Збити вершки з пудрою до стійких піків, по столовій ложці додавати сир.

Карамель для просочування коржів: 300 г цукру, 100 г води, 150 мл вершків 33%, 50 г масла 82,5 %, дрібка солі.

Цукор і воду змішати в сотейнику з товстим дном, перемішати і поставити на середній вогонь, варити сироп до янтарного кольору (ні в якому разі не мішати).

Довести вершки до 80 градусів, знявши сотейник з плитки, влити вершки тонкою цівкою в сироп, інтенсивно помішувати (обов`язково робити все обережно, бо від різниці в температурі, на поверхні будуть бульбашки). Додати масло і перемішати. Готову карамель перелити в баночку і не закривати кришкою, аж поки не остигне повністю.

Ягідний прошарок: 0,5 кг полуниці, 150 г цукрової пудри, 50 г вершків, листковий желатин.

Полуницю збити з пудрою, окремо збити вершки в пишну масу, об’єднати дві маси, і влити замочений лист желатину.

Збірка торта в кондитерському кольці: бісквіт просочити карамеллю, викласти крем-суфле шоколадне, ягідний прошарок (по боках, бортики білим кремом, а ягідний прошарок – всередині. Зверху покрити білим кремом. Тоді викласти бісквіт і зробити усе так само. Тоді просочити корж карамеллю і викласти на торт, змастити білим кремом. Прикрасити за бажанням.

Рецепт редаговано і доповнено Наталією Зінчук-Клячківською

Читайте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook