торт Червони оксамит

Торт “Червоний оксамит”: класичний рецепт

Ніжний торт «Червоний оксамит» з вологим бісквітом і кремом із вершкового сиру. Простий рецепт, який легко приготувати вдома.

Торт “Червоний оксамит”

  • Коржі: 340 г борошна, 250 г цукру, 3 яйця, 150 мл рослинної олії, 300 мл кефіру, 2 ч. л. розпушувача, 1 ч. л. соди, 1 ст. л. какао-порошку, ¼ ч. л. солі, 1–2 ч. л. червоного гелевого барвника.
  • Крем: 300 г вершкового сиру, 500 мл вершків 33%, 50–80 г цукрової пудри, 10 г ванільного цукру.

Яйця збити з цукром до світлої маси. Додати рослинну олію, кефір та барвник, перемішати. У окремій мисці змішати борошно, какао, розпушувач, соду та сіль. Сухі інгредієнти додати до рідких, перемішати до однорідного тіста.

Форму діаметром 20 см застелити пергаментом, вилити тісто та випікати приблизно 50–60 хвилин при температурі 180 °C. Готовий бісквіт повністю охолодити та розрізати на 3 коржі.

Для крему холодні вершки збити з цукровою пудрою та ванільним цукром до густої маси, поступово ввести вершковий сир та акуратно збити до кремової текстури.

Коржі змастити кремом, сформувати торт, за бажанням обсипати верх крихтою з обрізаного бісквіта. Поставити в холодильник на 2–4 години для стабілізації.

Рецепт і фото – Інара Сідор

Радимо також спробувати приготувати інші десерти за мотивами “Червоного оксамиту”:
  • Торт “Червоний оксамит” з шоколадним “Пломбіром” і декором з ганашу. Детальний рецепт
  • Торт “Червоний оксамит” (Red Velvet) із чіз-кремом. Має неперевершений смак!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook