Якщо ви шукаєте рецепт торта без крему, який до того ж просто і швидко готується, то це саме він. Крему немає, проте смакує, як справжній вишуканий десерт!
Торт без крему
- 1 скл. цукру (об’єм склянки – 200 мл), 3 яйця, 1 п. ванільного цукру, 4 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки олії, 100 г свіжого молока, 100 г вершкового масла (розтопленого), 175 г борошна (250-грамова склянка) + 100-грамовий стаканчик борошна, 1 ч. ложка соди, погашена оцтом, 2 ст. ложки какао.
1 скл. цукру (об’єм склянки – 200 мл), 3 яйця, 1 п. ванільного цукру – усе збивати хвилинки дві-три. Додати 4 ст. ложки сметани, 3 ст. ложки олії, 100 г свіжого молока, 100 г вершкового масла (розтопленого). Усе перемішати, додати борошно. Якщо в грамах, це приблизно 175 г борошна, а якщо склянкою, то це приблизно 250-грамова склянка. Але у мене вийшло трохи рідке тісто, я ще додала 100-грамовий стаканчик борошна, знову все перемішати. Додати 1 ч. ложечку соди, погашену оцтом. Тісто має бути, як густа сметана. Розділити тісто на дві рівні частини: в одну частину додати 2 ст. ложки какао, перемішати. Форму змастити вершковим маслом, обсипати манкою, щоб не пристало. Або в форму на дно постелити пергамент і змастити олією, боки не змащувати. У форму вилити біле тісто, а потім з какао, шпажкою зробити візерунок. Пекти в розігрітій духовці приблизно 40-45 хвилин при 180 ОС. Духовку при випіканніне відкривати.
Рецепт і фото Оксани Полищук
Радимо також інші прості рецепти тортів:
- Смачний і простий торт “Вишня в шоколаді”
- Дуже простий торт “Ніжність” з ароматом капучино, горіхами і медовими коржами