Торт “Оксана”
Форма діаметром 22 см.
Бісквіт: 4 яйця, 140 г цукру, дрібка солі, 110 г борошна, 20 г крохмалю, 2 ч. ложка розпушувача, 100 г рослинної олії, 80 мл окропу.
Жовтки відділити від білків. Збити жовтки з половиною цукру. До збитих жовтків додати олію та просіяне какао. Добре збити. Влити кип’яток і знову збити. Маса має вийти гладенькою і без грудочок. Тоді додати борошно, крохмаль та розпушувач. Збити міксером до однорідної маси.
До білків додати цукор, який залишився, і дрібку солі. Добре збити. Додати білки. Перемішати до однорідності. Викласти тісто у дві форми. Випікати при температурі 170 градусів 25-30 хвилин. Один корж розрізати на дві частини. Усіх коржів має бути три.
Крем: 400 г сиру, 200 мл вершків, 200 г вареного згущеного молока, 1 ст. ложка пудри.
Сир перетерти блендером до однорідної маси. Вершки збити з пудрою. У збиті вершки додати сир та згущене молоко й ще раз збити.
Полуничний соус: 150 г полуниці, 1 ч. ложка крохмалю, 1 ст. ложка апельсинового соку, цукор за смаком.
Полуницю проварити 2 хвилини з цукром, апельсиновим соком та крохмалем. Збити блендером.
Для просочування коржів: 50 г води, 50 г лимонного соку, 1 ст. ложка цукру.
Додатково: 1 банан
Зібрати торт. Усі коржі просочити. На нижній корж викласти крем, порізаний банан, знову змастити кремом. Тоді викласти корж, змастити кремом, полуничним соусом. Викласти останній корж і змастити кремом. Прикрасити за бажанням.
Рецепт і фото: Оксана Ющук. м. Луцьк
ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ: