соус

Томатна паста зі сливами, цибулею і часником

За цим рецептом готую томатну пасту зі сливами вже багато років. Потім використовую як кетчуп або соус до м'яса, а можна додавати і в борщ, і в підливу.

Томатна паста зі сливами, цибулею і часником

  • 2 кг помідорів, 1 кг слив, 500 г цибулі, 1 головка часнику, сіль, цукор, чорний і червоний гострий перець.

Зрілі помідори помити, порізати шматочками, додати трішки води і розпарити в емальованій каструлі під кришкою. . Цибулю почистити, подрібнити, додати до помідорної маси і тушкувати, поки зм’якне. Перетерти суміш через сито. Сливи вимити, вийняти кісточки, покласти в каструлю, розпарити до м’якості, перетерти через сито. Томатну і сливову масу змішати, додати розтертий з сіллю часник, додати за смаком сіль, цукор, перець, поставити на слабкий вогонь. Уварювати, поки маса зменшиться втричі. Киплячу томатну пасту розлити у стерильні банки, закрутити.

Рецептом поділилася Надія Поляниця

Радимо також приготувати:

 

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook