Крем для еклерів, як колись
Таким кремом у кондитерському цеху і заварні тістечка начиняли, і слойоні трубочки.
- 1 кг цукру, 2 л води, 2 кг масла, 2 б. сирого згущеного молока, коньяк, ваніль. Це пропорції для цеху, а ви зменшіть відповідно до своїх потреб.
Варили сироп з 1 кг цукру 2 л води, давали повністю охолонути. Добре збивали 2 кг масла до білого кольору і поступово вливали сироп (ви собі зробіть свою калькуляцію). Воно добре збивалося! І додавали 2 баночки малих сирого згущеного молока. Деколи додавали коньяк (коли нам видавали зі складу, бо по технології мав іти). І ароматизатор – чуть натурального ванільну (тільки зовсім трішки, бо буде гірчити) або часом есенції краплю і все добре збивали. Наповнювали трубочки або еклери, посипали пудрою або вмокали в білу помадку.
Рецепт Люсі Ваховської
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 96