Тісто а-ля листкове (для солідних «Трикутників» або торта «Наполеон»)

З такого тіста можна спекти трикутники з начинкою, наприклад картопляним пюре зі смаженою цибулею і печерицями або сиром із зеленню. Або зробити коржі для торта.

Тісто а-ля листкове (для солідних «Трикутників» або торта «Наполеон»)

300 г борошна, 150 г масла (дуже холодного), 2 яйця, 1 ст. ложка мінеральної води (дуже холодної), 1 дрібка солі, 1 ч. ложка лимонного соку. Для десертів додати у тісто 100 г цукру.

  • Масло порізати кубиками і покласти на 15 хв у морозилку. Борошно просіяти, додати дрібку солі.
  • Змішати масло з борошном у комбайні або двома великими ножами, щоб утворилися маленькі крихти. Робити все швидко, щоб масло не почало танути.
  • Відтак руками замісити тісто, додавши у масу по черзі два яйця (щойно вийняті з холодильника), збризнути лимонним соком, додати крижану воду і домісити.
  • Сформувати кульку (тісто легко кришиться – це нормально), трохи сплюснути, обгорнути харчовою плівкою і покласти в морозилку на 10 хв. Відтак дістати, розкачати і випекти коржі.
  • Тісто тонко розкачати, порізати квадратами, викласти по 2 ч. ложки начинки, згорнути трикутником, защипнути краї, притиснувши виделкою.
  • Щоб тісто добре склеїлося, треба промазати місця стиків водою. Запікати 25 хв за температури 200 °С, змастивши трикутники жовтком.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook