Теплий салат з телятиною
На 2 порції: 600 г телячої вирізки або шиї, 1 пучок руколи, 2 помідори або жменя чері, 1 великий запечений духовці перець (зняти шкірку), 1 запечений у духовці цукіні, цибуля (солодка або карамелізована), бринза розсипчаста. Можна додавати будь-які овочі, запечені на грилі і теплі (баклажан, кабачок, помідор, перець, шампіньйон тощо).
М’ясо зачистити від плівочок, замаринувати хоч на пів години (сіль, перець, оливкова олія, часничок (не обов‘язково), або приправа Каміс/ Авокадо для м’яса і олія). М’ясо покласти на добре розігріту сковорідку на великий вогонь цілим куском, обсмажити з двох сторін по пару хвилин (запечатати), тоді телятина всередині соковита. Потім загорнути у фольгу і покласти в розігріту духовку (180-200 ОС) десь на пів години. Дістати і залишити так у фользі відпочити, накрити рушником, щоб тепле було.
Цибулю карамелізувати так: нарізати досить грубими кільцями, підсмажити на оливковій олії до м’якості, тоді дати трошки меду і червоного вина, ще трошки тушкувати або можна просто трошки цукру дати наприкінці.
- Соус 1: гірчиця в зернах (діжонська або французька), оливкова олія, часничок дрібно порізаний (якщо любите), соєвий соус, цукор або мед.
- Соус 2: бальзамічний оцет, червоне вино і цукор або мед, випарити до консистенції соусу.
Скласти салат: подушка з руколи, помідори і перець, цибуля, цукіні/баклажан, тепле м’ясо, нарізане шматочками, соус, бринза. Їсти одразу.
До салату конвертики з лавашу з начинкою з масла і сулугуні, зверху маслом помазати і запекти кілька хвилин в духовці.
Рецепт і фото Мирослави Полець
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 23