Виявляється, В літаках є одне незмінне правило. Пілоти їдять різні страви. Один з них їсть те ж, що і пасажири першого і бізнес-класу, а другий пілот їсть іншу їжу. Авіакомпанія турбується про те, щоб обидва пілоти раптом не отруїлися однаковою їжею.
Чому літаки залишають у небі білі сліди? Ці білі лінії в небі від літаків — просто сліди конденсації. Під час польоту двигуни випускають водяну пару, яка попадає в холодний шар атмосфери. В результаті в небі ми бачимо білі сліди. Подібну реакцію ви можете спостерігати, коли дихайте на морозі.
Киснева маска розрахована на 15 хвилин дихання. При зниженні тиску в салоні літака необхідно використовувати кисневу маску. Але мало хто знає, що вона розрахована лише на 15 хвилин. Цього часу вистачає, щоб літак знизився на висоту, на якій пасажири зможуть дихати нормально без жодних масок.
Чому їжа в літаках здається несмачною? Але авіакомпанії в цьому не винні. Низька вологість і тиск у салоні на великій висоті знижують чутливість смакових рецепторів. В польоті ми на 30% втрачаємо здатність відчувати смак солодкого і солоного. Ось чому будь-яка їжа здається прісною.
Навіщо при взльоті і посадці потрібно приглушити світло на борту і підняти шторки ілюмінатора? Коли літак злітає або йде на посадку в темну пору доби, на борту приглушують світло. Це робиться для того, щоб у разі екстреної евакyації очі пасажирів і членів екіпажу звикли до темряви, так ви можете швидше рухатись.
Post Views: 23