сироп із лаванди

Сироп із лаванди: до десертів, чаю, кави і просто з водою – це смакота!

Лавандовий сироп має яскраво виражений аромат лаванди, солодкий та злегка терпкий смак. Смакує із десертами та різними напоями. А готується дуже просто!

Сироп із лаванди

  • 2 скл. води, 2 скл. цукру, 2 ложки лимонного соку або дрібка лимонної кислоти, 0,5 скл. цвіту лаванди.

Змішати цукор, воду. Як закипить, додати пів склянки самих квіточок лаванди, розмішати, нехай покипить хвилину-дві, вимкнути, накрити кришкою і нехай постоїть до повного остигання сиропу. Потім процідити, додати лимонний сік, прокип’ятити хвилину-дві і залити в сухі  чисті пляшечки або баночки. Зберігати в холодильнику. Щоб був красивий колір, можна на останньому етапі додати ягоди чорниці або шовковиці.

Як використовувати лавандовий сироп

Лавандовий сироп має яскраво виражений аромат лаванди, солодкий та злегка терпкий смак.

  • Він чудово підходить для приготування різноманітних десертів, а також як доповнення до морозива, сиру, млинців.
  • З нього виходить смачний ароматний чай.
  • Можна додавати також у каву.
  • Можна просто додати кілька ложечок сиропу у склянку зі звичайною або газованою водою.

Радимо також приготувати6

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook