Сироп із лаванди
- 2 скл. води, 2 скл. цукру, 2 ложки лимонного соку або дрібка лимонної кислоти, 0,5 скл. цвіту лаванди.
Змішати цукор, воду. Як закипить, додати пів склянки самих квіточок лаванди, розмішати, нехай покипить хвилину-дві, вимкнути, накрити кришкою і нехай постоїть до повного остигання сиропу. Потім процідити, додати лимонний сік, прокип’ятити хвилину-дві і залити в сухі чисті пляшечки або баночки. Зберігати в холодильнику. Щоб був красивий колір, можна на останньому етапі додати ягоди чорниці або шовковиці.
Як використовувати лавандовий сироп
Лавандовий сироп має яскраво виражений аромат лаванди, солодкий та злегка терпкий смак.
- Він чудово підходить для приготування різноманітних десертів, а також як доповнення до морозива, сиру, млинців.
- З нього виходить смачний ароматний чай.
- Можна додавати також у каву.
- Можна просто додати кілька ложечок сиропу у склянку зі звичайною або газованою водою.
Радимо також приготувати6
- Малиновий сироп на зиму: до млинців, у чай і від застуди
- Вишневий сироп до млинців, бісквітів, морозива та напоїв
Post Views: 88