Сирник “Снікерс”
- Форма 24×28 см.
- Тісто: 120 г масла (маргарину), 100 г цукру, 1 п. ванільного цукру, 2 великих яйця, 1 ч. ложка розпушувача, дрібка солі, 250-280 г борошна.
Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Швидко замісити тісто і залишити на 30 хв у холодильнику. Борошна може знадобитись трішки більше або менше, тісто має бути м’яке і не забите.
- Сирна маса 1: 800 г домашнього сиру, 2 п. ванільного цукру, 200 г цукру (кількість цукру корегуйте самі), 100 г вершкового масла, 1 п. ванільного пудингу (40 г), 1 ст. ложка манної крупи, 5 білків, дрібка солі.
Сир збити блендером або змолоти. Додати розтоплене масло, пудинг, манку і вимішати. Білки збити до пишності з цукром, сіллю і ванільним цукром. І легенько з’єднати з сиром.
- Сирна маса 2: 700 г домашнього сиру, 250 г вареного згущеного молока, 1 ст. ложка крохмалю, 2 ст. ложки манки, 5 жовтків, 100 г цукру, 50 г вершкового масла. Усе збити блендером до однорідної маси.
- Крім того: 400 г смаженого арахісу, 3-4 ст. ложки горіхової (шоколадної) пасти (типу нутели або дешевший варіант), 100 г темного шоколаду або кондитерської глазурі (за бажанням), 3-4 ст. ложки вареної згущенки (щоб змастити верх сирника).
Формування сирника
У форму з пергаментом розкотити і викласти тісто, зробити невеликий бортик, змастити шоколадною пастою, зверху викласти всю білу сирну масу, гарно розрівняти, далі посипати половиною смаженого арахісу, на арахіс рівномірно викласти масу зі згущенкою, розрівняти. Пекти у розігрітій духовці при 170 °С 1 годину 20 хв. Стежте за своєю духовкою.
Після випікання дати повністю охолонути сирнику у формі. Холодний сирник змастити вареною згущенкою, щедро посипати смаженим арахісом і хаотично полити топленим шоколадом або улюбленою помадкою чи глазур’ю.
Рецепт і фото Олі Михайлюк
Радимо також приготувати сирник за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Сирник з яблуками з ароматом цитрусів. Готувати легко, а вдається завжди!
-
“Магнолія” (польський сирник). Він подобається всім!
Post Views: 56