Сирник можна вважати корисним десертом: у ньому тоненький корж і багато ніжної сирної начинки. А кількість цукру регулюйте на свій смак. Смачний сирник навіть кращий за торт!
Сирник на тоненькому коржі
- Тісто: 2 яйця, 100 г цукру, 300–400 г борошна, 0,5 п. маргарину, 1 ч. ложка розпушувача.
Збити яйця з цукром. Борошно перетерти з маргарином. У борошняну масу додати яйця. Замісити еластичне тісто. Використовую тільки половину тіста, а решту заморожую для наступного разу.
- Сир: 1,5–2 кг сиру, 0,5 лимона, 0,5 апельсина (змолоти разом зі шкіркою, 10–12 яєць, 100 г масла, 2–3 ст. ложки манної крупи, 2–3 ст. ложки крохмалю, 1 п. ваніліну, цукор, родзинки.
Сир змолоти з апельсином і лимоном. Жовтки збити з цукром, додати масло і ванілін. У сир додати жовтки і збити міксером. Додати манку і крохмаль, збити. Акуратні вмішати збиті білки. Додати родзинки. На деко застелити пергамент, розкотити тоненько тісто, зверху вилити сир, розрівняти. Поставити в розігріту до 150-160 ОС духовку і випікати 1 год 10–15 хв. Коли повністю охолоне, полити шоколадною глазур’ю. Якщо яйця не домашні, то додати в сир трішечки куркуми, тоді сирник має гарний жовтенький колір. Деко має бути з високими бортиками.
Рецепт і фото Наталії Паленички
Радимо також інші перевірені рецепти сирника:
- Це шедевр! Надзвичайно смачний сирник з маком та вишнями
- Сирник кращий за торт. Усе печеться одним коржем!