Сирник “Квіти України”
Тісто: 200 г маргарину, 2 ст. ложки сметани, 2 жовтки, 1 п. ванільного цукру, 1 п. розпушувача, 300 г борошна.
Тісто замісити, розділити на 3 частини. Зробити 3 коржі:
На 1 корж викласти: 2 яйця + 1 скл. цукру + 3 ст. ложки крохмалю + 1,5 скл. меленого маку (усе збити в блендері).
На 2 корж викласти: 4 білки + 1 скл. цукру + 4 жовтки + 800 г меленого сиру + 200 г різаної кураги + 2 ст. ложки крохмалю + 1 тертий лимон (білки збити з цукром, жовтки вимішати з сиром, змішати білки з сиром, додати курагу, крохмаль і лимон).
На третій корж викласти: вишні або чорнослив + 2 білки збиті з цукром (2 ст. ложки).
Спекти 3 коржі.
Крем: 2 яйця збити з 1 скл. цукру + 2 ст. ложки муки + 300 г молока, заварити (можна додати 1 ст. ложку крохмалю), коли вистигне додати 300 г масла, сік 1 лимона і 1 ложку спирту або коньяку.
Перемазати коржі і поставити в холодильник на добу.
Рецепт Лілії Денисовської