Сирний торт-десерт
Бісквіт
- Пропорції бісквіту розраховані на форму діаметром 24 см. На форму 26Х26 см – 1,5 порції.
- Бісквіт: 5 яєць, 1 скл. цукру, дрібка солі, 250 мл. склянка борошна з крохмалем, 1 ч. ложка крохмалю.
Бісквіт можете пекти за своїм улюбленим рецептом. В даному випадку я скористалася своїм швидким і неодноразово випробуваним рецептом. 5 білків збити із щіпкою солі до пишних і стійких піків, поступово додаючи 1 скл. цукру. До збитих білків додати по одному жовтку, старанно і легко вмішуючи їх в яєчну масу. Потім додаємо 1 ч. ложку розпушувача і 1 склянку борошна + крохмаль. Я використовую 250 мл склянку з гранями, яка має рубчик. То по рубчик насипати борошна, а решту – крохмаль (це десь дві столові ложки з чубком).
Легко вимішати тісто рухами знизу вверх. Вилити у форму, дно якої вистелене пергаментом, змащене олією і притрушене борошном. Випікати при температурі 175 градусів до сухого сірника. Залишити випечений бісквіт на декілька хвилин у вимкненій духовці із привідкритими дверцями. Потім дістати бісквіт із форми і повністю охолодити. Бісквіт можна загорнути в харчову плівку і тримати на холоді.
Сирний крем
- 800 г домашнього сиру, 400 г сметани, цукрова пудра.
800 г домашнього сиру перебити в комбайні, можна перемолоти на м’ясорубці. Близько 400 мл. домашньої сметани збити до стійкості і збільшення в об’ємі. Додати цукрової пудри до смаку. Потім до сметани додати сир і все добре ще раз збила. Пробуйте масу на солодкість.
1,5 ст. ложки розчинної кави (можна і заварну) залити склянкою окропу, настояти, а потім до холодної додати трохи бальзаму. Можна додавати коньяк, лікер чи інший пахучий алкоголь. Бісквіт розрізати надвоє і просочити кавою (змащувала його силіконовим пензликом).
Викласти сирний крем і накрити другою частиноюнн, просоченою стороною до низу. Боки пляцка також змастити сирним кремом. Зверху пляцок залити шоколадом. Розтопити плитку шоколаду з двома столовими ложками сметани.
Дати пляцку вистоятись ніч в холодильнику. Бісквіт вийшов ніжний, злегка вологий. Кількість крему можна робити до своїх смаків. Я люблю коли його багато.
Рецепт і фото Лесі Сенько
Читайте також:
Post Views: 16