Інгредієнти:
200 г плавленого сиру «Дружба», 250 г курячого філе, 350 г болгарського перцю, 300 г картоплі, цибулина, морквина, 50 г масла, 2–3 зубці часнику, зелень.
Куряче філе залити холодною водою (2 л), довести до кипіння, зібрати піну, трохи посолити і варити приблизно 20 хв. Цибулю і моркву порізати дрібними кубиками, картоплю – середніми, перець – короткою соломкою. Відварене куряче філе вийняти з каструлі, нарізати шматками і знову викласти в каструлю з бульоном. Цибулю і моркву спасерувати на вершковому маслі. До киплячого бульйону додати картоплю, проварити 10 хв, додати перець, варити ще 5 хв, потім додати моркву і цибулю. Поступово вкидати нарізаний кубиками сир, постійно помішуючи ложкою до повного розчинення сиру.
Суп за потребою досолити, поперчити, можна додати вичавлений часник. Довести до кипіння і відставити з вогню. Гарячий суп розлити в порційні тарілки і посипати січеною зеленню.