Інгредієнти: листкове тісто – 500 г, сир сулугуні – 400 г, яйце – 3 шт., вершковий йогурт – 100 г, фісташки – 50 г, перець мелений, кунжут – на смак.
Тісто тонко розкачайте, виріжте 2 пласти за величиною форми і довгу смужку так, щоб вона закрила боки форми.
Для начинки сир розімніть, збийте з двома яйцями і йогуртом, додайте перець і фісташки.
Викладіть у форму один пласт і смужку тіста, заповніть її начинкою і накрийте другим пластом тіста. Зробіть декілька надрізів для виходу пари, змастіть збитим яйцем, посипте кунжутом, оформіть фігурками з тіста. Випікайте 35 хвилин у духовці при 240 оС.
Подавайте паштет гарячим, розрізавши на порції. Додатково можна подати мариновані овочі й оливки.
Post Views: 33