Чізкейк з порічками
500 г сиру, 200 мл йогурту без наповнювача, 150 г цукру, 10 г желатину, 50 мл води, 250 г вівсяного печива, 100 г вершків.
Для прикраси: порічки або інші ягоди чи фрукти.
Залити желатин водою і відставити на 10 хвилин. За цей час желатин розбухне. Після цього на паровій бані розчинити желатин, постійно помішуючи вінчиком або ложкою. Потім відставити миску в сторону. Якщо желатин почне застигати, повернути миску на парову баню.
Вівсяне печиво подрібнити в крихту. Можна використовувати блендер або просту качалку. Змішати крихту з розтопленим вершковим маслом. Добре перемішати крихту з маслом до однорідного стану. Викласти масу в форму, як основу. Добре утрамбувати склянкою і поставити в холодильник для застигання.
Сир перетерти через сито для однорідності й змішати з йогуртом і цукром. Добре перемішати сир з цукром до однорідності блендером або звичайною ложкою. Додати в сирну масу желатин і перемішати.
Викласти отриману масу на основу з вівсяного печива і знову поставити форму в холодильник для застигання. Прикрасити сирник порічками.