Цей рецепт дав мені мій старший брат. Він уже років 15 їздить до Швеції на заробітки до одного старого шведа. Цей рецепт якраз від цього шведа. Я вже багато разів пробувала силт із різних ягід.
Дуже смачно, можна їсти ложками, оскільки він виходить не дуже солодкий і желеподібний без жодних згущувачів. А ще ягоди дуже добре зберігають смак і колір. Для приготування силту підходять всі ягоди: і лісові, і садові, і свіжі, і морожені. Єдина умова – шкірка у них має бути не дуже товста.
Силт
- 1 кг ягід, 600–800 г цукру (залежно від кислоти ягід).
Ягоди помити, засипати в каструлю і поставити на вогонь. Почне виділятися сік. Якщо він виділяється не дуже добре, можна трохи пом’яти ягоди.
Хвилин через 15–20 після закипання зняти з вогню, засипати в гарячу масу цукор, розмішати до розчинення і розкласти в стерильні банки, закрутити, перевернути догори дном.
Силт класно виходить з усіх ягід, у тому числі з вишень, полуниці, малини, смородини, аґрусу. Я на цей рецепт уже всіх подруг «присадила». І ви обов’язково спробуйте!
Приготуйте також:
- Пікантний кисло-солодкий смородиновий соус до м’яса
- “Царське” варення-асорті зі смородини, порічок і малини