силт

Силт – шведське варення. Елементарно, швидко і ду-у-уже смачно!

Цей рецепт варення називається силт, і він мені дістався від старого шведа. Варення можна їсти ложками, оскільки воно не дуже солодке і густе без жодних згущувачів. А ще ягоди дуже добре зберігають смак і колір.

Цей рецепт дав мені мій старший брат. Він уже років 15 їздить до Швеції на заробітки до одного старого шведа. Цей рецепт якраз від цього шведа. Я вже багато разів пробувала силт із різних ягід.

Дуже смачно, можна їсти ложками, оскільки він виходить не дуже солодкий і желеподібний без жодних згущувачів. А ще ягоди дуже добре зберігають смак і колір. Для приготування силту підходять всі ягоди: і лісові, і садові, і свіжі, і морожені. Єдина умова – шкірка у них має бути не дуже товста.

Силт

  • 1 кг ягід, 600–800 г цукру (залежно від кислоти ягід).

Ягоди помити, засипати в каструлю і поставити на вогонь. Почне виділятися сік. Якщо він виділяється не дуже добре, можна трохи пом’яти ягоди.

Хвилин через 15–20 після закипання зняти з вогню, засипати в гарячу масу цукор, розмішати до розчинення і розкласти в стерильні банки, закрутити, перевернути догори дном.

Силт класно виходить з усіх ягід, у тому числі з вишень, полуниці, малини, смородини, аґрусу. Я на цей рецепт уже всіх подруг «присадила». І ви обов’язково спробуйте!

Приготуйте також:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook