Супершоколадний торт

Мій улюблений шоколадний торт. Цей рецепт мене дуже виручає, коли мають прийти неждані гості. Тортик вдається завжди і виходить мегашоколадним! Можна пекти у духовці чи мультиварці.

Супершоколадний торт

Тісто

2 яйця, 1,5 скл. цукру, 200 г сметани (кефіру або йогурту), 2 ст. ложки какао, 20 г масла або спреду, 1 п. ванільного цукру, 1,5 скл. борошна, 1 ч. ложка соди, 2 ч. ложки оцту. Форма діаметром 25 см і висотою бортиків 7 см. 

Крем

400 г сметани, 200 г цукру, 2 ст. ложка какао. 

Глазур

2 ст. ложки сметани, 1 ч. ложки какао, 3 ст. ложки цукру, 50 г масла.

Яйця збити з цукром міксером, потім додати сметану, какао, масло, ваніль, борошно, соду погашену оцтом. Усе збити міксером, залишити на 10 хв. Форму вистелити пекарським папером і вилити тісто. Випікати при 180 ОС 40–50 хв. Ідеально виходить у мультиварці.

Для крему збити сметану з цукром і какао.

Для глазурі все змішати і поставити на вогонь, довести до кипіння і зняти. Теплим покрити верх тортирка, зверху можна посипати горішками або хто чим любить.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook