Справжній торт “Наполеон”
- Тісто: 1 яйце, 1 п. холодного маргарину, 2 скл. борошна, 0,5 ч. ложки лимонної кислоти, 0,5 ч. ложки солі, 0,5 скл. холодної води.
- Крем: 300 г масла (кімнатної температури), 1 б. згущеного молока (кімнатної температури) – збити.
На стіл висипати борошно, посікти з маргарином. У воді змішати яйце з лимонною кислотою і сіллю. Всю суміш влити в тісто, перемішати. Сильно не вимішувати, щоб маргарин не розтанув. Зробити 7 кульок, покласти у холодильник на 30 хв. Діставати колобки з холодильника по 1, тонко розкочувати, спекти до готовності при 200 ОС (приблизно 5 хв). 1 корж покришити на крихти для обсипання торта. Коржі охолодити, перемазати кремом, посипати крихтами. Поставити на ніч у холодильник.
Спробуйте також приготувати:
- “Слойка” без заморочок. Найпростіший рецепт листкового тіста для “Наполеону”, який я будь-коли бачила
- Ліниве французьке (листкове) тісто для торта “Наполеон” та інших десертів. Замішую за лічені хвилини!
Post Views: 421