круасани

Справжні круасани (рецепт листково-дріжджового тіста)

Для круасанів чудово підходить домашнє листково-дріжджове тісто. Зберігайте детальний рецепт від господині.

Слойоне тісто для круасанів

  • Тісто: 140 мл молока, 140 мл води, 20 г дріжджів, 3 ст. ложки цукру, 50 г масла, 0,5 кг борошна, 8 г солі.
  • Додатково: 300 г масла 82% (у мене 250 г), 1 яйце.
  • Начинка.
Дріжджі розвести в теплому молоці з водою, додати цукор, сіль, розтоплене тепле масло ,поступово борошно, замісити тісто. Тісто накрити і залишити на 1 год. Тісто розрізати навхрест, розтягнути кінці, накрити плівкою, поставити в холодильник на 30 хв.
Холодне масло (в мене 250 г) розрізати на 4 частини і відбити качалкою під плівкою. Тісто розкотити, покласти масло, згорнути кінці, розкотити від центра в верх і низ. Тісто накрити плівкою помістити в холодильник на 1 год. Тісто розкотити, перевернути на 90% і скласти книжкою і поставити в холодильник на 1 год, так повторити 3 рази.
Приготування листково-дріжджового тіста
Приготування листково-дріжджового тіста
Тісто поділити на 2 частини, розкачати товщиною 3-5 мм, розрізати на сегменти. На кожному сегменті зробити розріз, покласти начинку (у мене згущенка), сформувати круасан.
Начинка може бути солодка або солона.
Круасани залишити на деку на 40 хв, змастити збитим яйцем, випікати при температурі 170-180 градусів приблизно 15 хв.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук

Спробуйте також приготувати:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook