Соус “Бешамель”
250 мл молока, 20 г масла, 2 ст. ложки борошна, сіль, перець.
У посудину, яка підходить для мікрохвильової печі, викласти вершкове масло. Поставити в мікрохвильовку секунд на 30-40 на максимальній потужності, масло має розтопитися.
Додати борошно, ретельно розмішати. Тоді налити молоко в піалу і поставити на 2 хвилини в мікрохвильову піч, довести молоко до кипіння.
У суміш борошна і масла додати до смаку сіль і перець, влити гаряче молоко. Ретельно розмішати. Тепер поставити соус в мікрохвильовку на максимальну потужність на 1 хвилину. Вийняти, перемішати.
Якщо хочете, щоб соус був густим, можна поставити його ще на 30 секунд в мікрохвильовку. Перемішати. Соус готовий! Його можна подавати до риби, м’яса, овочів, додати в запіканки і супи-пюре. Дуже швидко і смачно!