Сосиска з сиром у тісті
- 200 мл молока, 0,5 ч. ложки солі, 2 ст. ложки цукру, 6 г сухих дріжджів, 350 г борошна, 2 ст. ложки олії.
- А також: 8 сосисок, 100 г твердого сиру.
У мисці з’єднати тепле молоко, сіль, цукор, перемішати вінчиком. Окремо до просіяного борошна додати дріжджі, гарно перемішати сухі інгредієнти. Далі в рідину додати борошно і замісити тісто. Коли рідина вбере борошно, додати олію і продовжувати вимішувати 10 хвилин, поки тісто перестане липнути до рук. Добре вимішане тісто накрити плівкою і поставити в тепле місце підходити на 1 годину.
Коли тісто підійде, обім’яти його, поділити на 8 частин, скотити кульки, присипати поверхню борошном. Розкотити кульку в овал, посерединці уздовж покласти сир, дрібно натертий, зверху сосиску. З боків зробити однакові надрізи, по черзі заплітати смужки тіста навхрест, вкінці гарно защипнути краї. Класти на деко, застелене пергаментом.
Поставити підходити пиріжки в тепле місце на 20 хвилин. Потім добре змастити яйцем. Розігріти духовку до 170 градусів і випікати 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати пиріжки за іншими перевіреними рецептами:
- Пиріжки з капустою: на воді, на молоці, на кисляку, заварні і без тіста
- Смажені пиріжки з цибулевого тіста. Смачні і пухкі, як базарні
Post Views: 45