Пляцок “Сніжний барс”
- Форма 20 на 30 см.
- 6 жовтків, 1 скл. борошна, 1 п. маргарину (розтопленого, ледь теплого), 1 скл. цукру, 4 ст. ложки сметани, 0,5 ч. ложки амонію, 1 п. розпушувача.
Жовтки розтерти з цукром, додати розтоплений маргарин, амоній розведений у сметані, борошно і розпушувач. Замісити тісто. Поставити у холод на 1 годину. Поділити тісто на 2 частини.
- Білкова маса: 6 білків і 6 ст. ложки цукру збити до стійких піків і додати 1 скл. маку, запареного і втертого. Акуратно вимішати і поділити на 2 частини.
Деко застелити пергаментом, викласти 1 частину тіста (розмазати ложкою), а поверх неї половину піни з білків і щедро посипати порізаними горіхами. Пекти при 180 °С до сухої палички.
- Крем: 400 г масла, 400 г згущеного невареного молока, 2 п. крекеру вершкового.
Перемащувати пляцок так: корж, крем, крекер, крем, крекер, крем, корж.
Рецепт і фото Оксани Жидко Дмитровської
ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ:
- Пляцок “Орхідея” з какао, мармеладом та зефіром
- Пляцок “Персиковий цвіт” з вишнями, маком та желе
Post Views: 25