пляцок "Сніжний барс"

“Сніжний барс” – смачний пляцок з крекером із маминого записника

До вашої уваги давній перевірений рецепт пляцка "Сніжний барс": незвичайні коржі і смачний крем. Смакота, спробуйте приготувати!

Пляцок “Сніжний барс”

  • Форма 20 на 30 см.
  • 6 жовтків, 1 скл. борошна, 1 п. маргарину (розтопленого, ледь теплого), 1 скл. цукру, 4 ст. ложки сметани, 0,5 ч. ложки амонію, 1 п. розпушувача.
Жовтки розтерти з цукром, додати розтоплений маргарин, амоній розведений у сметані, борошно і розпушувач. Замісити тісто. Поставити у холод на 1 годину. Поділити тісто на 2 частини.
  • Білкова маса: 6 білків і 6 ст. ложки цукру збити до стійких піків і додати 1 скл. маку, запареного і втертого. Акуратно вимішати і поділити на 2 частини.
Деко застелити пергаментом, викласти 1 частину тіста (розмазати ложкою), а поверх неї половину піни з білків і щедро посипати порізаними горіхами. Пекти при 180 °С до сухої палички.
  • Крем: 400 г масла, 400 г згущеного невареного молока, 2 п. крекеру вершкового.
Перемащувати пляцок так: корж, крем, крекер, крем, крекер, крем, корж.
Рецепт і фото Оксани Жидко Дмитровської

ВАМ ТАКОЖ СПОДОБАЄТЬСЯ:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook