Сметанник – улюблений торт моєї бабусі (коржі на пиві)

Хочу поділитися чудовим рецептом торта сметанника. Це улюблений торт моєї бабусі, колись вона частенько його пекла!

Це улюблений сметанник моєї бабусі, раніше вона його дуже часто пекла.

Торт-сметанник

  • Коржі на пиві: 250 г спреду, масла або маргарину, 1 скл. пива (200 мл), 3-4 скл. борошна (в мене склянка 200 мл).
Розтопити масло, додати просіяне борошно та тепле пиво і замісити тісто. Поділити його на 8 частин і на годину-дві в холодильник. Розкочувати коржі тонкі, проткнути виделкою, випікати 180 градусів 8-9 хв. В мене вийшло 9 коржів (останній з обрізків тіста).
  • Крем: 700 г сметани (у мене 500 г домашньої і 200 г магазинної 20%, краще 1 л сметани), 200-250 г цукрової пудри. Збити сметану з цукром десь 10 хв.
Перемазати коржі і залишити на ніч в холодильнику. Коржі добре просочуються. Також це тісто чудово пасує до торта “Наполеон”. Замість сметанного можна робити заварний крем.
Рецепт і фото Вікторії Шуклін
Радимо також інші рецепти торта сметанника:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook