Пиріжки з лівером
- Тісто: 0,5 л води, 25 г дріжджів, 1 ст. ложка цукру, 1 ч. ложка солі, 3 ст. ложки олії, 4-5 скл. борошна.
- Начинка: 0,5 кг ліверу (серце, легені, м’ясо…), 0,5 кг цибулі, сіль, перець мелений.
До 1 скл. борошна додати сіль, цукор, 1 скл. окропу, вимішати, охолодити до теплого. В 1скл. теплої води розчинити дріжджі, додати до заварного тіста, влити олію, поступово борошно, замісити тісто і залишити накрите на 30-50 хв, щоб підросло.
Серце, легені, м’ясо порізати великими кубиками відварити декілька хвилин, воду злити, усе добре промити і зварити в чистій воді до готовності. Лівер охолодити в бульйоні, в якому він варився, змолоти. До ліверу додати смажену кубиками цибулю, сіль, перець, вимішати.
Тісто поділити на рівні частини (у мене по 60 г), розкотити, начинити і сформувати пиріжки.
Пиріжки вийшли великі, можна формувати по 30 г і з іншою начинкою.
Смажити у великій кількості олії. З цієї порції вийшло 22 шт.
Рецепт і фото Тетяни Мельничук
Радимо також приготувати:
- Пиріжки з лівером (тісто без соди і дріжджів). Дуже смачні!
- Смажені пиріжки (з капустою, картоплею чи лівером)
Post Views: 194