“Смажене” варення з полуниць
- 1 л полуниці (накласти щільно у банку; можна брати цілі дрібні ягоди, порізані шматочками, потовчені товкачем або змелені блендером – однаково смачно; можна робити з будь-яких ягід, яблук, персиків, слив, абрикосів), 2 скл. цукру, 1/3 ч. ложки лимонної кислоти. Порцію не збільшувати!
Висипати полуницю на суху сковорідку, смажити без цукру, поки почне “пухкати” (приблизно 5-7 хв, якщо ягоди соковиті – то довше). Якщо в цей час ложкою провести по дну сковорідки, слід від ложки зникає не зразу, а поволі. Тепер можна додати цукор і лимонну кислоту, ретельно розмішати, щоб розчинився весь цукор. Проварити 5 хв і розлити у сухі стерильні банки, закрутити. Вкутати ковдрою до повного вихолодження.
Спробуйте також приготувати:
- Полунична заготовка на компот: із півлітрової баночки – 8 л компоту
- Полунично-коньячний джем
Post Views: 26