Смачний маринований буряк на зиму. Вам неодмінно сподобається!
Інгредієнти: 3 кг буряків, 2 цибулини, 3 зубчики часнику, шматочок гіркого перцю, 1 склянка 9%-го оцту, 3 лаврові листки, 3 горошини духмяного перцю, 150 г цукру, 2 ст. ложки солі.
Буряк добре помити і відварити до готовності на повільному вогні. Залежно від розміру буряк має варитися 40-50 хвилин. Готовий буряк дістати із води, охолодити, почистити і натерти на тертці для корейської моркви.
Цибулю потерти на дрібній тертці. Часник пропустити через часничницю. З’єднайти цибулю, часник, цукор, сіль, спеції, оцет і перемішати. Довести маринад до кипіння і проварити на повільному вогні 7 хвилин. Процідити, залити натертий буряк і залишити на 12 годин.
Потім розкласти буряк по підготовлених стерилізованих банках, накрити кришками і стерилізувати 10 хвилин. Закрутити буряк на зиму, перевернути банки догори дном, закутати ковдрою і залишити до повного охолодження. Зберігати на зиму в прохолодному темному місці.