Салат «Принцеса»
1 свіжий помідор, 1 свіжий огірок, 1 свіжа перчина, 0,5 банки кукурудзи, 1 відварений буряк, 200 г смаженої картоплі, 2 варені яйця, 200 г копченої ковбаси, 1 цибулина, майонез, сіль, перець.
Усі складники порізати соломкою і викласти на тарілці у вигляді квітки, підбираючи кольори, щоб не повторювалися. Серединку, а також пелюстки обвести майонезом.
Салат «Гранатовий»
1 сира морквина, 100 г родзинок, майонез, 2 яйця, 100 г твердого сиру, буряк, зерна граната.
Моркву, буряк, яйця і сир дрібно натерти, родзинки запарити. Викладати шарами: морква, родзинки, сітка з майонезу, яйця, сир, буряк, майонез, гранат.
500 г м’яса, сіль, спеції, часник.
М’ясо натерти сіллю, спеціями та вичавленим часником, залишити на ніч у холодильнику. Помістити в рукав і долити 100 г води, випікати до готовності. Аби м’ясо не припеклося, треба налити трохи води на деко.
М’ясо в соусі
500 г свинини, 100 г сала, 1 морквина, 1 цибулина, 200 г сметани, 2 ст. ложки борошна.
М’ясо порізати на шматки й обсмажити, окремо запасерувати моркву й цибулю. На сухій сковороді підсмажити борошно до золотистого кольору, влити доведену до кипіння сметану, додати овочі та м’ясо, посолити, тушкувати до готовності.
Ніжки курячі
4 курячі ніжки, сіль, панірувальні сухарі, спеції, 3 зубці часнику, по 3 ст. ложки майонезу і кетчупу.
Приготувати маринад з майонезу, кетчупу, вичавленого часнику, солі й перцю, натерти сумішшю ніжки, залишити на 1 год. Потім запанірувати в сухарях і запікати в духовці до готовності.
Біфштекс із яйцем
400 г яловичини, 100 г сала, вода, перець чорний, сіль, 3 яйця, 1 цибулина.
М’ясо, сало, цибулину перекрутити як на котлети, додати сіль, перець і трохи води, 1 сире яйце, розмочену булку. 2 яйця зварити й розрізати навпіл. Біфштекс нафарширувати половинками яєць або запекти без начинки, а перед подачею викласти зверху посмажену цибулю та яйце.
Тюфтельки у соусі
Однакова кількість телятини, яловичини та свинини, хліб, вода, 1 цибулина, 1 яйце.
Для соусу: 200 г сметани, 50 г масла, 2 ст. ложки борошна, 1 ст. ложка томатної пасти, половинка морквини, половинка цибулини.
Змолоти м’ясо, приготувати фарш і сформувати тюфтельки й запекти. Для соусу: борошно запасерувати до кремового кольору, всипати у киплячу сметану (вершки), додати окремо обсмажену на маслі моркву і цибулю.
Капуста, печена в рукаві
1 кг свіжої капусти, 2 морквини, 3 зубці часнику, 300-400 г м’яса, півпачки майонезу і кетчупу, 1 цибулина, оцет, перець, цукор, 1 ст. ложка томатної пасти.
Капусту нашаткувати великими шматками, окремо обсмажити м’ясо, цибулю й моркву. Змішати майонез, кетчуп, лавровий лист, сіль, перець цукор, томатну пасту. З’єднати усі складники, а через 1-2 год запекти в рукаві до готовності.
«Сочники»
200 г свинини або курятини, 200 г сиру, 2 ст. ложки майонезу, 1 ст. ложка борошна, спеції, сіль, олія, яйце.
Відбити м’ясо, посолити, поперчити, кожен шматок змастити майонезом, покласти по центру твердий сир і загорнути вареничком, запанірувати у борошні, а потім у яйці. Обсмажити з обох боків, а перед подачею притушкувати в маслі.