- Квасолева
Зварити квасолю. Обсмажити терту моркву з дрібно посіченою цибулею. Підсушити волоські горіхи на сухій сковороді або в мікрохвильовці. Усе змішати, подрібнити блендером, додати вичавлений часник, сіль, перець. Для кращої консистенції можна додати трішки майонезу.
2. Із авокадо
Авокадо, сіль, лимонний сік збити блендером, тонкою цівкою влити оливкову олію (1–2 ст. ложки).
2. Сирна “Зелена”
Вершковий сир (або кисломолочний несухий, пастоподібний), сіль, зубець часнику, шпинат і зелень за смаком. Усе змолоти блендером. Вершковий сир можна зробити своїми руками: заморозити жирний кефір (наприклад, “Молокія”), розрізати пакет, лід викласти у марлю і покласти на друшляк. Буде танути, рідина стече, а в марлі залишиться тільки сир.
3. Квасолево-шпротний
Варена квасоля, шпротний паштет, підсмажена на олії цибуля. Усе змолоти блендером, посолити і поперчити.
4. Яєчний
Варені яйця і майонез змолоти блендером, додати сіль, перець, зелену цибулю.
5. Яєчно-горіхова
Змішати у блендері: варені яйця варені, підсмажені волоські горіхи, підсмажену на маслі цибулю, сіль, перець до смаку, додати вичавлений часник.
6. Класична із сала
0,5 кг сала (солоного або свіжого) змолоти на м’ясорубці, додати січений кріп, вичавлений часник, сіль та перець.Зберігається довго і в холодильнику, і в морозилці.
7. Сирна із цибулею порей
Домашній сир змолоти блендером із майонезом, додати дрібно нарізану цибулю порей, зелень, сіль, перець.
8. Морквяно-майонезна
На дрібненькій тертці натерти моркву, трошки просмажити на олії на малесенькому вогні, додати майонез, сіль, часник.
9. Печінковий паштет
Печінку (краще курячу, вона найніжніша) протушкувати з цибулею, морквою і спеціями на маслі. М’ясо (свинину) відварити разом з сушеними білими грибами. Все (печінку з овочами, м’ясо, гриби) перекрутити на м’ясорубці. А тоді змолоти в блендері з маслом і кількома ложками бульйону до пастоподібного стану. Дуже смачний паштет, ніжний, печінка яскраво відчувається.
10. Із тунця
2 б. тунця консервованого, 3 варених яйця, 2 плавлених сирка (“Весела корівка”), 1 кавова ложка пасти “Ерос пішта” (угорська гостра аджика з пецю), майонез, зелена цибуля. Тунець легко розібрати виделкою, яйця і сирок потерти, все змішати.
11. Сирна з червоним перцем
Кисломолочний сир, масло (2:1), червоний болгарський перець, зубець часнику. Усе змолоти блендером, додати дуже дрібно нарізаний кріп, сіль.
12. Із крабових паличок
100 г крабових паличок, 2 плавлених сирка (хорошої якості), зубець часнику, сіль, перець, 2 ст. ложки майонезу. Усе змолоти блендером.
13. Сирно-оселедцева
500 г сиру, 1 оселедець, 1 цибулина, 2 ст. ложки олії. Перемолоти блендером, додати сіль, перець.
14. “Шуба”
Взяти всі інгредієнти, що йдуть до салату “Шуба” (оселедець, буряк, картопля, морква, цибуля), подрібнити якнайдрібніше, додати сіль, перець, майонез. Виходить смачно.
15. Із сала, горіхів та маку
500 г солоного сала (можна брати свіже, але тоді його потрібно витримати добу в морозилці), 5 зубців часнику, зелень (за смаком), 3 перці чилі (без насіння і перетинок), 0,7 скл. волоських горіхів, 0,5 скл. маку. Мак і горіхи підсушити у мікрохвильовці, мак змолоти. Змолоти сало, перець, зелень, горіхи, часник. Додати мак, перемішати, посолити.
16. Із сардин в олії
200 г масла, 1 б. сардин в олії, 5 варених яєць блендером до однорідної маси, пучок петрушки чи кропу (подрібнити ножем), сіль, перець за смаком. Зверху свіжий огірочок.
17. Оселедцева з плавленим сиром
Плавлений сирок, вершкове масло, варена морква, філе оселедця. Усе змолоти у блендері.
18. Печінкова
Варена печінка, масло, цибуля, сіль, перець, трішки майонезу. Усе змолоти блендером. Зверху бутерброди посипати зеленню.
19. Намазка “Лосось”
По 200 г томатного соку, олії і манки заварити, охолодити. 2 оселедці і 2 цибулини перемолоти. Усе разом перемішати.
20. Із сардин
Варене яйце, 1 б. сардини в олії, терта цибулина, 1–2 ст. ложки майонезу збити блендером.
21. Оселедцева
1 оселедець, 1 варена морквина, 2 плавлених сирка, 100–150 г масла. Перемолоти на мясорубці.
22. Сирна з оливками
Сир “Філадельфія”, тертий твердий сир (пікантний), зелені оливки і сметана/майонез (кому як смакує).
23. Оселедцева
100–150 г масла, філе оселедця, перець, часник, кріп. Спеції і зелень можна змінювати за смаком, також можна додати пів морквини. Усе змолоти у блендер до однорідності.
24. Шпротна
1 б. шпротів, 2 плавлені сирки, 1 ч. ложка діжонської гірчиці, кріп, сіль, перець. Збити це все в блендері
25. Із сиру і солоних огірків
2 плавлених сирки, 3 яйця, 3 солоні (квашнені) огірки (натерти і відтиснути), 4 зубці часнику і майонез. Усе збити блендером, посолити і поперчити.
26. Грибна
Посмажити печериці з цибулею і морквою на маслі, додати спеції, свіжий шпинат і перемолоти, додати майонез або сметану до потрібної консистенції.
27. Із кільки
Кільку пряного посолу почистити і змолоти блендером із маслом. Можна й оселедець, але з кількою смачніше. Зверху на бутерброд можна покласти кружечок свіжого огірка чи помідора.