Кекси на кефірі і маслі
250 мл кефіру, 125 г масла, 3 яйця, 200 г цукру, 250 г борошна, 1 ч. ложка розпушувача, формочки для кексів.
Збити яйця з дрібкою солі до однорідності, потім додати цукор, збити до розчинення цукру та побіління маси. Далі влити кефір, розтоплене вершкове масло (але не гаряче), перемішати, щоб з’єднались всі інгредієнти.
Окремо просіяти борошно, до нього додати розпушувач, перемішати. З’єднати дві маси, перемішати, щоб не було грудочок.
Підготувати формочки для кексів (у металеві вставити паперові). Накладати тісто у формочку на 2/3. Розігріти духовку до 160 градусів та випікати 25-30 хвилин.
Після випікання кексики можна посипати зверху цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом.
Кексики до чаю нашвидкуруч готові.
Рецепт і фото Марини Хвиль. Переглянути відео приготування різних страв господині можна тут.
Радимо також приготувати кекси за іншими перевіреними рецептами від господинь:
- Пухкий шоколадний кекс на воді та олії
- Йогуртові кекси без маргарину і майонезу
Post Views: 159