Сливовий пиріг за рецептом з газети “The New York Times”
- 12 слив (сорт – угорка), 3/4 скл. цукру, 100 г масла, 1 скл. борошна, 2 яйця, 1 ч. ложка розпушувача, 1 ч. ложка кориці, 1/3 ч. ложки солі.
Збити масло з 3/4 скл. цукру. Додати яйця, сіль і продовжувати збивати. Вмішати ложкою борошно, попередньо змішане з розпушувачем. Змастити форму маслом, присипати борошном або застелити пергамент і викласти тісто. Зверху, не вдавлюючи, розкласти половинки слив зрізом догори. Змішати 2 ст. ложки цукру з чайною ложкою кориці. Посипати сливи (у процесі випікання цукор карамелізується). Поставити пиріг в розігріту духовку та випікати 40-45 хв при температурі 180 ОC до утворення хрусткої скоринки. Пекла і фотографувала Олена Кузьменко
Сливовий пиріг на склянці кефіру
- Форма 22Х32 см. 1 скл. кефіру або кислого молока, 3 яйця, 0,7-1 скл. цукру, 0,7 скл. олії, 2 скл. борошна, 1,5 ч. ложки розпушувача, 16-20 слив, (2-3 ст. ложки цукру і 0,5 ч. ложки кориці для посипання).
Яйця збити з цукром до пишності на максимальних обертах міксера. Зменшити оберти, додати кефір, збити до поєднання, додати олію, збити, додати борошно з розпушувачем, збити. Вилити у форму, застелену пергаментом, викласти зверху половинки слив розрізом догори. У кожну сливу покласти трішки суміші цукру з корицею. Випікати близько 40 хв при 170 ОС. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Рецепт і фото Інни Семенюк
Пиріг зі сливами на тонкому коржі
- Форма 24 см. Начинка: 700 г слив (у мене венгерка), 50 г пудри (якщо сливи кислі – можна більше). Тісто: приблизно 180 г борошна, 75 г масла, 65 г пудри, 1 яйце, 2 ст. ложки коньяку, 1/2 ч. ложки розпушувача, ваніль.
Пиріг зі сливами без заморочок
- Форма 20Х30 см (якщо хочете вищий пиріг, беріть меншу). 200 г борошна, 200 г цукру, 200 г сметани, 5 яєць, 1 ч. ложка розпушувача, 2-3 ч. ложки лимонної цедри, 1 кг слив (у мене пішло менше, десь 700-800 г).
Спробуйте також приготувати: