трубочки

Слоєні трубочки з білково-заварним кремом

Трубочки з кремом - що може бути смачніше? Тільки трубочки, зроблені своїми руками і з любов'ю! Ось рецепт - готуйте і смакуйте із задоволенням!

Слоєні трубочки з білково-заварним кремом

Трубочки

  • Виходить 20 шт.
  • Склянка – 200 мл. 
  • 4 ст. ложки холодного смальцю, дрібка солі, 1 скл. сметани, 1 жовток, – добре вимішати, додати 2 скл. просіяного борошна, замісити м’яке тісто, яке буде трішки липнути до рук, загорнути у харчову плівку, поставити у холодильник на ніч.
Зранку дістати тісто із холодильника, розкотити прямокутником, загорнути шириною до середини і ще раз до середини (загорнути у вигляді конверта). Покласти в холодильник на 30 хвилин. Розкотити тісто, скласти у вигляді конверта і покласти на 30 хв у холодильник ще 2 рази, щоб тісто слоїлося. Аж потім формувати трубочки.
Технологія випікання
На робочу поверхню, посипану борошном, викласти тісто, розкотити в прямокутник товщиною 1 мм, порізати по довжині на смужки, накрутити на спеціальні форми-трубочки, починаючи з товстого краю до тонкого, викласти деко, попередньо застелене пергаментом, скропити трубочки злегка холодною водою (зовсім трішки).
Випікати при температурі 200 ОС до рум’яної скоринки.
Зняти зразу з формочок. Дати повністю остигнути.

Білково-заварний крем

  • 150 г цукру, 75 мл води, дрібка лимонної кислоти, 3 білки.
150 г цукру, 75 мл води, дрібка лимонної кислоти – поставити на середню температуру, варити сироп приблизно 5-8 хв. Тим часом збити до стійких піків 3 білки,
і як цукровий сироп почне гуснути, будуть з’являтися кульки, акуратно гарячий сироп тонкою цівкою влити до білкової маси, постійно збиваючи. Збивати ще 5-7 хв до загустіння.
Наповнити трубочки з кондитерського мішка з відповідною насадкою. Посипати цукровою пудрою.
Авторський рецепт і фото Магдалини Шершун

Спробуйте також приготувати:

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook