Скільки цей шматок м’яса лежить у морозилці? А ягоди? Уже на носі новий сезон ягід, а ви торішні ще не з’їли? Можливо, ці продукти зіпсувалися і їх варто викинути?
Скільки часу можуть зберігатися продукти у морозильній камері і коли починають втрачати якість, з’ясувала Українська правда. Життя і The Huffington Post.
Міністерство сільського господарства США пояснює, що заморожені продукти (від – 17 градусів за Цельсієм) у морозильній камері не псуються. Яле втрачають якість і смак.
Наприклад, заморожений банан не буде зіпсованим і через 2 роки, але смакуватиме та підтримуватиме свій колір і кремову текстуру лише близько 3 місяців.
Заморожування сповільнює рух молекул, мікроби входять в неактивну стадію, сповільнюється ріст мікроорганізмів, які спричиняють псування продуктів і харчові хвороби, пояснюють у міністерстві.
Після розморожування мікроорганізми знову стають активними.
Ми переклали рекомендації міністерства сільського господарства США щодо того, скільки можуть перебувати продукти у морозильній камері до того, як почнуть втрачати свою якість (не псуватись).
- Як морозити кабачки, щоб були як свіжі
- Секрет густого і «живого» варення. Уся правда про згущувачі