Бісквіт: 6 білків, 120 г цукру, 6 жовтків, 100 г цукру, 70 г соняшникової олії, 120 г борошна.
Білки збити до пухкого стану із щіпкою солі, потім поступово додати 120 г цукру і збити білки до однорідності і блиску. В іншій посудині вимішати жовтки, 100 г цукру, олію, щіпку ваніліну та просіяне борошно. Цю суміш влити до білків і легко вимішати.
Дно форми діаметром 24 см вистелити пергаментом і змастити олією. Вилити тісто і поставити в попередньо розігріту духовку до 180 градусів. Випікати 40 хв. Розрізати торт на три частини.
Ягідне компоте: 10-12 г желатину, 60 г води, 250 г малини, 250 г порічок, 100 г цукру.
Желатин залити 60 г води і відставити для набухання. Влітку желатину можна взяти і більше. Половину ягід всипати в банячок, додати 100 г води і 100 г цукру, поставити на вогонь. Нагріти, помішуючи, до розчинення цукру. Цю суміш перебити блендером і додати до неї другу половину ягід. І вже до цього додати замочений желатин, добре вимішати до його розчинення. Все вилити у дві форми, вистелені харчовою плівкою і поставити в холодильник. Компоте робити за день до збору торта. Форма діаметром 20 см.
Крем: 0,5 л молока, 10 г м’яти, 4 ст. ложки манної крупи, 1 скл. цукру. 300 г масла
Молоко закип’ятити, додати листя м’яти і ще хвилину проварити. Подрібнити листя блендером. Залишити молоко з м’ятою на пів години. Потім процідити молоко через сито. Охолодити. В холодне молоко всипати манну крупу і, постійно добре помішуючи, заварити манну кашу. Додати цукор і ще трохи проварити. дати остигнути. Вона має бути досить густа. Збити міксером масло і потрошки додавати манку, добре збиваючи.
Перекласти торт: корж-крем-компоте-корж (змастити кремом і цією стороною накрити компоте) – крем і т.д. Торт змастити цією ж масою, боки оформити за допомогою чайної ложки. Зверху використати диск із розтопленої кондитерської глазурі. Розтопити її на водяній бані, а потім вилити на тверду обкладинку із папки з файлами. Декілька хвилин в холодильнику і «полотно» для малюнка готове. Малюнок можна виконати за допомогою харчових фломастерів.
Рецепт і фото: Леся Сенько
Post Views: 39