Торт без випікання – справжня знахідка, коли хочеться смачненького, а духовку вмикати нема бажання. А також рецепт дуже виручає, коли швидко і терміново потрібен смачний десерт, а часу обмаль. Рецепт цього торта підказала моя кума. Користуюся ним уже 15 років, так прижився у мене і став улюбленим.
Швидкий торт без випікання
- 1 п. крекеру вершкового, 1 п. крекеру з какао, 0,5 л вишні у власному соку, 500 г вареного згущеного молока, 500 г масла, 2 шт. вафель круглих.
Крекер (можна цілий, можна поламати великими шматками) змішати з відцідженими вишнями, дати трохи постояти, щоб сік з вишень просочив крекер. Якщо хочете, щоб крекер був дуже зволожений і не хрумтів, то додатково полийте соком з вишень – 100-125 мл.
Збити масло кімнатної температури зі згущеним молоком до однорідного пухкого крему. Можна ще в кінці збивання за бажанням додати 2 ст. ложки коньяку для аромату. Змішати крем з крекерами. На дно кільця викласти вафлю, далі масу, гарно її втрамбувати, зверху другу вафлю і в холодильник мінімум на 2 год. Прикрасити за бажанням, можна залити шоколадною помадкою (1 пл. чорного шоколаду+50 г масла+2 ст.л. молока розігріті і вимішані до однорідності).
Рецепт і фото: Viktoriya Isayenko
Радимо також приготувати іншу дуже смачні десерти за перевіреними рецептами від господинь:
-
Чізкейк з розкішним шоколадним бісквітом, чорницями та “Орео”-мусом
-
Торт “Смакота” з вишневим желе у шоколадному бісквіті. Дійсно, смакота!
Post Views: 76